Ta sig hit

ta sig till BorlängeBorlänge ligger i Dalarna, intill Dalälven. Det är Sveriges 25:e största tätort. Borlänge är också Dalarnas största tätort och den viktigaste industri- och handelsorten i länet. Eftersom Borlänge ligger så centralt till så är det enkelt att ta sig dit. Det är också enkelt att ta sig runt i Borlänge med flera olika transportslag.

Flyg

Borlänge har en flygplats med daglig trafik till och från både Malmö och Göteborg. Dessutom kan man åka charterflyg från Borlänge flygplats. Det finns en flygbuss som körs av Dalatrafik, mellan flygplatsen och Borlänge centrum.

Buss

Dalatrafik är Dalarnas länstrafikbolag och det är de som står för såväl busstrafiken som tågtrafiken både inom Borlänge och i resten av länet. Dalatrafik är också delägare i det resecentrum som finns i Borlänge Centrum. Detta resecentrum är länets största resecentrum och det innebär att det trafikeras frekvent. Man kan åka fjärrbuss från Borlänge resecentrum till alla delar av Dalarna likväl som till orter som Stockholm, Karlstad och Göteborg. Stadsbussarna går var tionde minut mellan 05 och 23. Nattbussarna har däremot mycket färre turer och är ofta försenade, så taxi är ett bättre alternativ nattetid.

Tåg

Från Borlänge kan man åka flera olika sträckor med tåg. Faktum är att Borlänge Central är en utgångspunkt för många tåglinjer och Borlänge utgör en av landets viktigaste järnvägsknutar. Det är Tågkompaniet och Tåg i Bergslagen som står för lokaltågtrafiken i regionen. Man kan exempelvis åka till Mora, Gävle och Örebro med tåg från Borlänge. Via SJ kan man åka sträckan Stockholm – Borlänge liksom sträckan Mora – Borlänge.

Bil

Borlänge ligger nära flera större vägar, däribland väg 70 som går mellan Mora och Enköping, Väg 50 som går mellan Söderhamn och Örebro samt Väg 71 som går från Sälen. Det är endast två timmars bilfärd till Sälenfjällen. Stockholm ligger 2,5 timmar bort med bil och Göteborg fem timmar bort med bil. Att köra inne i själva Borlänge är däremot en utmaning. Vägverkets huvudkontor har länge funnits i staden och därmed har Borlänge blivit en experimentstad för olika trafiklösningar, vilket har gjort staden svårnavigerad med bil. Dessutom är Borlänge Sveriges rondelltätaste stad per invånare.

Cykel

Borlänge är en platt stad som lämpar sig mycket bra att cykla i. Även resterande Dalarna är mycket cykelvänligt. Det finns gott om mindre vägar som löper längs de större vägarna som passar bra för cyklister. Att cykla är ett bra sätt att se mer av Dalarna på.